Op 14 september organiseerde ’t Weyerke een persmoment met de bedoeling het grote publiek te laten weten dat het waardevolle aanbod van de afdeling “Therapie” van de Limburgse Reddingshonden in dienstencentrum ’t Weyerke dreigde weg te vallen wegens te weinig vrijwilligers. En met succes!
Maar liefst 35 mensen reageerden op de oproep! Op vrijdag 28 september kwam een 15-tal nieuwe vrijwilligers -met hond!- langs om kennis te maken met de werking van ’t Weyerke. Het nieuwe ‘hondenaanbod’ varieerde van een piepjonge Staffordpup tot een Australische herder van 8 jaar. De zorggebruikers sloten alle nieuwe honden meteen in hun hart en kijken al uit naar de volgende wandeling binnen 14 dagen. Ook dan zullen nieuwe vrijwilligers met hun hond verwelkomd worden. 
Bij de afdeling “ Redding” die zich bezighoudt met het effectief zoeken naar vermisten zijn nog enkele plaatsen vrij. Deze honden worden opgeleid om mensen die vermist zijn in bos, weide, heide of leegstaande gebouwen te zoeken zonder dat zij de geur van de vermiste persoon moeten ruiken. Hiervoor doen we als geleider beroep op de geweldige reukzin van de hond op een speelse manier. Wie zich op zaterdagvoormiddag wil amuseren met zijn hond en wil zien tot wat zijn/haar hond in staat is met zijn neus is welkom.
Geïnteresseerden voor beide disciplines kunnen contact nemen met de voorzitter op 
0485/555063 of via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De leerlingen van Basisschool Boekt nemen deel aan de wedstrijdFIRST®LEGO®League. Die bestaat uit drie luiken: robotica, onderzoek en core values. Voor het onderzoek is er een jaarthema, 'Dierlijke bondgenoten' en de projectopdracht is de interactie met dieren te verbeteren. Leden van de Limburgse Reddingshonden wilden daar graag bij helpen en ze kwamen naar de school afgezakt met hun dieren. Het kostte weinig moeite om interactie met de leerlingen tot stand te brengen. (foto's Tony Sempels)

Klik hier voor het artikel

 

Op 5 oktober 2016 nodigden de leerlingen van het zesde leerjaar van Basisschool Boekt de Limburgse Reddingshonden uit voor wat uitleg en een demonstratie. Dat deden ze niet zomaar. De leerlingen van Basisschool Boekt doen mee aan de wedstrijd van de FIRST®LEGO®League. Die wedstrijd bestaat uit drie luiken: robotica, onderzoek en core values. Voor het onderzoek  wordt er binnen het jaarlijkse thema een probleem gepresenteerd waar de wetenschappers en ingenieurs vandaag de dag mee te maken hebben. Het thema van dit jaar is "Animal Allies" of "Dierlijke bondgenoten". De projectopdracht voor dit seizoen is onze interactie met dieren te verbeteren – en hopelijk voor iedereen. De organisatie van de Limburgse Reddingshonden wou Basisschool Boekt maar al te graag helpen. Wie weet kunnen de leerlingen van het zesde leerjaar een oplossing vinden voor een probleem dat de vrijwilligers van de Limburgse Reddingshonden ondervinden.

Zoeken naar vermisten & mensen helpen

De Limburgse Reddingshonden werd opgericht door Francis Holsteyns en Patrick Van Hout. Samen hebben ze al meer dan 80 jaar ervaring in het trainen en begeleiden van honden. De Limburgse Reddingshonden bestaat uit allemaal vrijwilligers met twee afdelingen: Redding- en Therapiehonden.

Limburgse Reddingshonden vieren vijfde verjaardag

 

Reddingshonden krijgen extra taken

De vzw Limburgse Reddingshonden gaat zich voortaan niet alleen inzetten om vermisten te helpen zoeken, de vrijwilligers willen hun honden ook inzetten tijdens reddingsacties op het water, voor therapie- en RVT-begeleiding en voor schoolbezoeken om kinderen te leren omgaan met honden.

Massale steun voor yuki, het meisje dat aangevallen werd door honden. Ook de Limburgse reddingshonden boden hun hulp aan...

Laat je hond vrijwilligerswerk doen

De vzw Limburgse Reddingshonden traint al enkele jaren honden om deel te nemen aan speuracties. Sinds kort gaan de begeleiders met hun afgerichte viervoeters ook langs bij de gehandicapten van 't Weyerke. "De resultaten zijn verbluffend en we willen met onze honden ook de rust- en verzorgingstehuizen aandoen. Daarvoor zoeken we sociale honden, die af en toe kunnen deelnemen aan de activiteiten", zegt bestuurslid Francis Holsteyns.

Honden en hun baasjes gaan samen op stap voor 't Weyerke

In samenwerking met Hondenschool Molenheide organiseerden de Limburgse Reddingshonden een wandeling voor het goede doel

Vereninging Reddingshonden stelt haar werking voor

De Limburgse Reddingshonden hebben gisteren hun werking voorgesteld. Gouverneur Reynders en zangeres Dana Winner zijn meter en peter van de organisatie. 

Reddingshonden oefenen in Bokrijk

Zes hondenteams kregen de opdracht om negen slachtoffers op te sporen in het openluchtmuseum van Bokrijk